Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Predsjednik HBK čestitao muslimanima Kurban bajram

Predsjednik HBK čestitao muslimanima Kurban bajram

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću u povodu Kurban bajrama koju prenosimo u cijelosti.

„Pridružujem se čestitkama za vaš veliki blagdan Kurban bajram. Spomen je to na čudesnu vjeru praoca Abrahama koji je stavljajući svoje pouzdanje u Svevišnjega pokazao spremnost žrtvovati i svoga vlastitoga sina kako bi ispunio volju Božju. Na toj Abrahamovoj vjeri i snažnoj Božjoj blizini koja ne želi propasti čovjekove, nego da živi i raste u ljubavi prema Bogu i bližnjima, nadahnjuju se generacije vjernika kroz stoljeća. U Vašoj zajednici ta je vjera u ove blagdanske dane posebno vidljiva kroz snažne geste molitve i iskazivanja dobrote i velikodušnosti osobito prema bližnjima u potrebi što je divni znak ljepote zajedništva i vjerničke zauzetosti.

Poštovani gospodine muftijo Hasanoviću, Vama osobno, Vašoj obitelji, svim Vašim suradnicima kao i svim vjernicima islamske zajednice upućujem srdačne čestitke za Kurban bajram u ime svih članova Hrvatske biskupske konferencije kao i u ime svih katoličkih vjernika u Republici Hrvatskoj sa željom da Vam dragi Bog udijeli obilje svojega blagoslova, radosti i mira“.

21 srpnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.