Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Srijemski biskupi na proslavi svetkovine sv. Jurja u Golubincima

Srijemski biskupi na proslavi svetkovine sv. Jurja u Golubincima

Euharistijsko slavlje svetkovine sv. Jurja, zaštitnika župe, u Golubincima je u utorak 23.travnja 2024. predvodio srijemski biskup Fabijan Svalina, u zajedništvu s umirovljenim srijemskim biskupom Đurom Gašparovićem koji je tom prilikom proslavio imendan, izvijestio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Na početku slavlja domaći župnik i dekan Zemunskog dekanata preč. Zdravko Čabrajac pozdravio je sve prisutne biskupe, braću svećenike, vjernike, kako domaće tako i goste iz okolnih župa, zbor mladih te kao posebnog gosta pravoslavnog svećenika u Golubincima o. Milorada Bojčića.

Budimo svjedoci Isusa Krista, poput svetog Jurja

Biskup Svalina je u homiliji rekao da župa Golubinci može biti ponosna jer ima zaštitnika koji je najviše oslikan, o kojem su pjesnici spjevali najviše pjesama, koji je zaštitnik mnogih država i gradova u svijetu…

„Danas slavimo blagdan mučenika ili još bolje rečeno svjedoka Jurja. On je u svom životu ostvario Isusove riječi: ‚I bit ćete mi svjedoci.‘ I mi smo pozvani biti svjedoci. Svjedočanstvo za Isusa ostvaruje se različito u našem životu. Možda bismo sveukupno svoje djelo mogli svesti na jednu Isusovu riječ: ‚I bit ćete mi svjedoci‘“, rekao je biskup.

„Sv.Juraj, vaš zaštitnik bio je svjedok onoga što je prihvatio, svjedok Isusa Krista. Od njega se tražilo da u ime svjedočanstva ide do kraja i položi svoj život. Vi dragi vjernici poput vašeg zaštitnika sv.Jurja i brojnih drugih suvremenijih svetaca budite svjedoci vjere u svojim domovima, obiteljima u vašem mjestu te radnim sredinama“, pozvao je mons. Svalina okupljene vjernike.

Prigodan dar za biskupa Gašparovića

Na koncu slavlja mons. Gašparović pročitao je dekret o prihvaćanju od odreknuća od službe i svom umirovljenju. Domaći župljani i članovi Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Tomislav“ iz Golubinaca darovali su mu prigodan dar, kao zahvalu za sav njegov predan i marljiv rad kao biskupa, te posebnu brigu za njegovu rodnu župu Golubinci.

Poslije biskupskog blagoslova, vjerni narod se u zajedništvu s prezbiterima zadržao oko bratskog stola u pastoralnom centru „Sv.Ivana Pavla II.“ u okviru župe.

24 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti