Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Koncert u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu

Koncert u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu

Franjevačka klasična gimnazija Visoko oduvijek je imala osjećaj za očuvanje umjetnosti. Izdavanje i promocije knjiga, likovne izložbe i kolonije, koncerti i koncerna djelatnost, samo su jedan od koraka koji dovoljno govore o brizi za umjetnost franjevaca na području Bosne i Hercegovine, piše mrežna stranica Bosna Srebrena.

U skladu s tim ove godine Franjevačka klasična gimnazija Visoko napravila je izvanrednu suradnju sa slovenskom udrugom Cankar u sklopu koje djeluje Mešani pevski zbor "Camerata Slovenica", a čiji je umjetnički direktor dirigent Alek Isaković. Zajedno s profesoricom Melisom Marijom Zerdo uspostavljena je suradnja dvaju zborova, te je na koncertima, održanim u Visokom i Beogradu, na sceni sudjelovalo oko 70 izvođača. Koncert je nosio naziv "AMICITIA ET CANTUS", što je se kroz prijateljstvo i pjesmu kasnije i opravdalo. U Visokom je koncert održan 17. travnja u Crkvi svetog Bonaventure, a u Beogradu 20. travnja u Crkvi svetog Antuna Padovanskog.

Organizatori koncerta zahvalni su Upravi Franjevačke klasične gimnazije Visoko, Slovenskom društvu "Canakar", gvardijanima samostana fra Franji Radmanu i fra Iliji Alandžaku, te don Mihaelu Sokolu na gostoprimstvu i ukazanoj podršci tijekom održavanja ovih dvaju koncerata.

23 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti