Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Obilježavanje dana Svetog Ivana don Boska u Beogradu

Obilježavanje dana Svetog Ivana don Boska u Beogradu

Posljednji dan prvog mjeseca u godini, 31. siječanj, Crkva je posvetila Svetom Ivanu don Bosku, osnivaču Reda salezijanaca i zaštitniku mladih. Tog dana u beogradskoj Župi Krista Kralja služena je svečana sveta misa koju je, uz koncelebraciju vlč. Ivana Poleta i vlč. Mihaela Sokola, predvodio preuzvišeni mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i beogradski metropolit.

Uvodnu riječ imao je vlč Ivan Poleto, koji je nakon pozdrava svim prisutnima govorio o Sv. Ivanu don Bosku, njegovom radu s mladima i Redu salezijanaca, koji je Sv. Ivan don Bosko osnovao u čast Svetog Franje Saleškog.

»Zašto danas posebno mladi?« ‒ tim pitanjem je mons. Stanislav Hočevar započeo svoju homiliju u kojoj je govorio o Svetom don Bosku i njegovom radu s mladima. Na putu na koji smo svojom mladošću pozvani možemo da ostanemo ako poslušamo savjet Sv. Ivana don Boska, ako brinemo i molimo se za zdravlje, i to ne samo tjelesno, nego prije svega duševno i duhovno zdravlje.

Poslije svete mise mladi su se, predvođeni nadbiskupom, okupili u zgradi nadbiskupijskog Ordinarijata, gdje su u sali »Evropa« imali sastanak s ocem nadbiskupom posvećen prijedlozima i dogovorima o temama koje se tiču mladih, kao i o budućim susretima. Sastanak je nastavljen druženjem i neformalnim razgovorom uz bratski agape.

6 veljače 2019

Nema komentara

Odgovori