Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Apostolski nuncij u Nikaragvi uputio apel za mir

Apostolski nuncij u Nikaragvi nadbiskup Waldemar Stanislaw Sommertag, uputio je uime pape Franje snažan apel za okončanje nasilja koje u toj zemlji traje od 18. travnja, objavio je Vatican News.
„U ovom tragičnom trenutku želim izraziti također uime Svetoga Oca i Svete Stolice duboku zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalazi zemlja”, navodi apostolski nuncij u priopćenju objavljenom 17. srpnja. Ističe kako je „neprihvatljivo misliti da mrtvi i žrtve nasilja mogu riješiti političku krizu i jamčiti budućnost mira i blagostanja u Nikaragvi”.
„Oplakujući sve mrtve i moleći za njihove obitelji, svim svojim ljudskim i duhovnim silama apeliram na savjest sviju da se postigne primirje i omogući nastavak pregovora i nacionalni dijalog kako bi zajedno tražili prikladno rješenje za rješavanje krize”, napisao je nuncij povjeravajući na kraju Nikaragvu Blaženoj Djevici Mariji.
Više od 360 ljudi je izgubilo život u sukobu između snaga nikaragvanskog predsjednika Daniela Ortege i oporbe koja traži njegovu ostavku i ponovnu uspostavu demokracije u zemlji. Ni Katolička Crkva u Nikaragvi nije pošteđena nasilja te je sve češće metom prijetnji i napada od strane snaga sigurnosti. Nadbiskup Manague kardinal Leopold Brenes, nuncij Sommertag i pomoćni biskup Manague, mons. Silvio Jose Baez napadnuti su 9. srpnja od aktivista bliskih vlastima.

19 srpnja 2018

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *