Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Vlč. Bojan Ivešić novi generalni tajnik BK BiH

Vlč. Bojan Ivešić novi generalni tajnik BK BiH

Na 90. zasjedanju biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci 16. i 17. srpnja svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Bojan Ivešić izabran je za novog generalnog tajnika BK-a BiH na petogodišnji mandat, objavila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Ujedno će biti i glavni urednik Katoličke tiskovne agencije, a službu će preuzeti do početka rujna 2024. od dosadašnjeg generalnog tajnika BK-a BiH mons. Ive Tomaševića, navedeno je u priopćenju s 90. zasjedanja BK-a BiH.

Vlč. Ivešić rođen je 17. ožujka 1990. u Zavidovićima, od roditelja Ivice i Marije rođ. Šimić. Osnovnu školu pohađao je u Žepču, kao i gimnaziju u KŠC Don Bosco. Filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Red đakonata primio je 1. prosinca 2013. u Žepču, a za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je u sarajevskoj katedrali 29. lipnja 2014. Bio je župni vikar u katedralnoj župi, tajnik vrhbosanskog nadbiskupa, a od 2017. do 2024. boravio je na postdiplomskom studiju crkvene povijesti u Rimu gdje je magistrirao te kraju privodi doktorsku radnju.

19 srpnja 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti