Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Vlasti u Nikaragvi zatvaraju radijsku postaju Radio Marija

Vlasti u Nikaragvi zatvaraju radijsku postaju Radio Marija

Nakon blokiranja bankovnih računa u travnju, vlada u Managui sada je poništila pravni status radijske postaje koja nestaje iz etera te zemlje nakon više od 40 godina emitiranja, piše Vatican News.

U Nikaragvi je 9. srpnja poništen pravni status radijske postaje Radio Marija, koja je u toj srednjoameričkoj zemlji emitirala program tijekom više od 40 godina. Vijest je prenijela nezavisna mrežna stranica Noticias.

Ukidanje Radio Marije, zajedno s još 12 drugih postaja, odobrila je ministrica unutarnjih poslova María Amelia Coronel, a odluka je objavljena u službenim vladinim novinama "La Gaceta de Nicaragua".

Kako bi opravdala tu mjeru, izvršna vlast tvrdi da Radio Marija nije pripremila proračun za razdoblje između 2019. i 2023., te da je mandat njezina upravnog odbora istekao 8. studenog 2021. godine. Odluka je donesena nakon što je radijska postaja najavila smanjenje trajanja programa, od 24 na 14 sati, i nakon što su joj blokirana dva bankovna računa, zbog čega nije mogla primati donacije.

12 srpnja 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti