Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Proslavljen Dan posebne Molitve za jedinstvo kršćana u glavmom gradu naše zemlje

Proslavljen Dan posebne Molitve za jedinstvo kršćana u glavmom gradu naše zemlje

U petak 5.srpnja, u crkvi svetih Ćirila i Metodija na Banovom brdu svečano euharistijsko slavlje sa Molitvom za jedinstvo kršćana predvodio je vlč. Leonid Bevza, župnik u Šapcu i Valjevu, uz koncelebraciju o. Lojza Letonje, župnika župe svetih Ćirila i Metodija i svećenika grada Beograda. Prenose mrežne stranice Beogradske nadbiskupije.

Predsjedatelj ovog misnog slavlja osvrnuo se na životno poslanje svetaca čiju svetkovinu katolička Crkva proslavlja na ovaj dan, svetaca koji simbolički predstavljaju jedinstvo i pomirenje, zbog čega se i ova tradicionalna Molitva za jedinstvo kršćana moli u ovoj župi. “Vrijeme je teško, ovom vremenu Gospodin treba podići proroke, koje treba prepoznati i slušati jer dolazi vrijeme u kome trebamo biti učvršćeni u vjeri jer ovaj svijet se brzo mijenja, a Crkva ima snagu i moć da možemo stvarno djelovati u radosti, možemo se više približiti Bogu kako bi smo vidjeli šta On od nas želi i u koje poslanje nas šalje”, istakao je vlč. Leonid.

“Ova Euharistija, ova liturgija, ova Isusova krv, čisti nas od svih naših grijeha, daje nam nadu da možemo biti kao djeca Božja. Biti sa Bogom znači živjeti vječno i uživati maksimalno. Obličje ovoga svijeta prolazi, a On nam daje ono što ostaje zauvijek. Mi smo pozvani na obraćenje, pozvani smo promjeniti svoj život, izaći sa ovoga puta koji nas nikuda ne vodi i ostati na putu koji nas vodi u nadu budućnosti, radost na koju smo pozvani”, rekao je propovjednik te zaključio propovjed porukom “molimo pomoć od ovih svetaca da nas podignu, da nam pomognu da možemo ustati, čvrsto hodati i boriti se do kraja.”

Na kraju misnog slavlja vjernici su, predvođeni svećenicima, izmolili prigodnu Molitvu za jedinstvo kršćana.

8 srpnja 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti