Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa započeo pohod Trstu

Papa započeo pohod Trstu

Papa Franjo u nedjelju 7. srpnja doputovao je u posjet Trstu u prigodi završetka 50. Katoličkog socijalnog tjedna u Italiji koji se održava od 3. do 7. srpnja na temu "U srcu demokracije".

Svetog Oca u Trstu su dočekali predsjednik Talijanske biskupske konferencije bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Maria Zuppi, predsjednik Organizacijskog odbora Socijalnog tjedna nadbiskup Catanije Luigi Renna, tršćanski biskup Enrico Trevisi, predsjednik Regije Furlanija–Julijska krajina Massimiliano Fedriga, tršćanski prefekt Pietro Signoriello, tršćanski gradonačelnik Roberto Dipiazza i direktor kongresnog centra „Generali“ Philippe Donnet.

U „Generali Convention Center“ u Trstu na otvaranju susreta Pape sa sudionicima 50. Katoličkog socijalnog tjedna u Italiji, koji danas završava u Trstu, uputio je kardinal Zuppi.

Želimo, istaknuo je u svom pozdravu kardinal, „donositi plodove istinske demokracije, jednakosti, prava i dužnosti za sve. U srcu demokracije su ljudi i stav povjerenja i nade“. Usporedio je demokraciju s orkestrom s mnogo instrumenata. Svaki glazbenik, takav kakav jest, daje najbolje od sebe. Svaki instrument je važan, ali u orkestru svatko se treba uskladiti s drugima. Tako se postiže prekrasna harmonija i simfonija. Tako zamišljamo demokraciju, rekao je kardinal Zuppi nakon čega je okupljene pozdravio papa Franjo.

Uslijedio je potom susret s ekumenskim predstavnicima, članovima akademske zajednice te migrantima i osobama s invaliditetom.

8 srpnja 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti