Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa na svetkovinu Gospe Snježne u bazilici svete Marije Velike

Papa na svetkovinu Gospe Snježne u bazilici svete Marije Velike

Papa Franjo će u ponedjeljak 5. kolovoza poslijepodne otići u baziliku svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore), koju je posjetio više od sto puta u posljednjih nekoliko godina, kako bi nazočio Večernjoj povodom obljetnice posvećenja i svetkovine Gospe Snježne, prenosi Vatican News.

Slavlje će početi u 17.30, a predvodit će ga nadprezbiter koadjutor Rolandas Makrickas. Tom će prilikom, drugi put toga dana, biti ponovljen čudesni događaj „snijega“ u Rimu.

Proslava svetkovine počet će misom koju će prijepodne, s početkom u 10 sati, predvoditi kardinal nadprezbiter Stanisław Ryłko, dok će navečer, u 19 sati, nadbiskup Emilio Nappa, drugi tajnik Odjela za prvu evangelizaciju i nove partikularne Crkve Dikasterija za evangelizaciju i predsjednik Papinskih misijskih djela, predvoditi misno slavlje kojim će proslava završiti.

Proslavi će prethoditi trodnevlje priprave 2., 3. i 4. kolovoza: u petak 2. i u subotu 3. mise će u 18 sati predslaviti nadbiskup Giovanni Cesare Pagazzi, tajnik Dikasterija za kulturu i obrazovanje, te biskup Nunzio Galantino, bivši predsjednik Uprave dobrima Svete Stolice (APSA). Na kraju, u subotu 4., nakon prve Večernje, u 18 sati će nadbiskup Piero Marini, počasni kanonik, predvoditi euharistijsko slavlje.

12 srpnja 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti