Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Nuncij Gangemi uručio ikonu i medaljon gospođi Talló i papinsko odlikovanje „Pro Ecclesia et Pontifice“ vlč. Ninkoviću u Nuncijaturi u Beogradu

Nuncij Gangemi uručio ikonu i medaljon gospođi Talló i papinsko odlikovanje „Pro Ecclesia et Pontifice“ vlč. Ninkoviću u Nuncijaturi u Beogradu

Apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup mons. Santo Rocco Gangemi u utorak, 9. srpnja 2024. godine uručio je ikonu Blažene Djevice Marije i medaljon svetog Ivana Pavla II. gospođi Talló Eszter za dugogodišnji ustrajan i požrtvovan rad u Apostolskoj nuncijaturi u Beogradu, a vlč. Aleksandru Ninkoviću papinsko odlikovanje „Pro Ecclesia et Pontifice“ također za dugogodišnji požrtvovan i ustrajan rad u Apostolskoj nuncijaturi u Beogradu, prenose mrežne stranice Beogradske nadbiskupije.

Na svečanoj dodjeli odlikovanja nazočili su savjetnik Nuncijature mons. Simon Bolivar Sanchez Carrion, tajnik Nuncijature vlč. Nandor Kara, svećenici grada Beograda, rodbina i prijatelji nagrađenih.

Svečanost je započela molitvom Anđeoskog pozdravljenja, a potom je nuncij Gangemi zahvalio gospođi Talló na poslovima spremačice koje je uvijek radosno i požrtvovno obavljala u Apostolskoj nuncijaturi u Beogradu i uručio ikonu BDM i medaljon. Potom je zahvalio i vlč. Ninkoviću koji je stameno i savjesno služio Crkvi te obavljao vrlo odgovoran posao tajnika u vremenu dok su se izmijenila tri nuncija u Apostolskoj nuncijaturi u Beogradu.

Na kraju svečanosti riječi zahvale uputio je vlč. Ninković rekavši kako je vrlo zahvalan papi Franji što mu je dodijelio ovo odlikovanje kao i apostolskom nunciju Gangemiju i Nuncijaturi na svečanosti koju je organizirala.

Svečanost je završila zajedničkim objedom.

Gospođa Talló Eszter radila je više od 20 godina, a vlč. Aleksandar Ninković osam godina u Apostolskoj nuncijaturi u Beogradu. Gospođa Talló odlazi u zasluženu mirovinu, a vlč. Ninković je župnik župe Krista Kralja u Beogradu.

Odlikovanje „Pro Ecclesia et Pontifice“ (Za Crkvu i Papu) je najviše odlikovanje koje se dodjeljuje laicima i kleru za ustrajnost u službi i vjernost Crkvi. Odlikovanje je ustanovio papa Leon XIII. o pedesetoj obljetnici svog svećeničkog ređenja 17. srpnja 1888. godine. Današnji izgled medalje s likovima apostola sv. Petra i Pavla uveo je papa Pavao VI.

10 srpnja 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti