Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Nadbiskup Nemet predstavio uskrsnu poruku i proslavu stote godišnjice Beogradske nadbiskupije

Nadbiskup Nemet predstavio uskrsnu poruku i proslavu stote godišnjice Beogradske nadbiskupije

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. dr Ladislav Nemet u srijedu 27. ožujka 2024. održao je konferenciju za novinstvo na kojoj je predstavio uskrsnu poruku i program proslave stote godišnjice ponovne uspostave Beogradske nadbiskupije, objavljeno je na nadbiskupijskoj mrežnoj stranici.

Nakon uskrsne poruke nadbiskup Nemet je predstavio program obilježavanja 100-te godišnjice ponovne uspostave Beogradske nadbiskupije istaknuvši da i časopis Blagovijest također slavi ove godine 100 godina postojanja. Što se tiče programa najprije je na redu plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija u Beogradu (CCEE) od 24. do 27. lipnja 2024., zatim slijedi krajem rujna liturgijska proslava i tom prilikom doći će kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, koncert zbora RTS-a u rujnu, a u studenom bit će održan jedan znanstveni skup. Nadbiskup Nemet je istakao kako je cilj da se što više po župama govori o ovom jubileju i njegovoj važnosti. Za ovu priliku bit će izrađena poštanska marka, baneri kao i drugi promotivni materijali. Najavljeno je i ekumensko hodočašće u Rim od 2. do 9. rujna 2024. o kojem je govorio vlč. Mihael Sokol, a svi detalji bit će objavljeni u uskrsnom broju Blagovijesti.

27 ožujak 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti