Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

6. Održan Međunarodni stručni skup u Splitu za odgojitelje, učitelje i profesore koji rade u nastavi na hrvatskom jeziku

6.	Održan Međunarodni stručni skup u Splitu za odgojitelje, učitelje i profesore koji rade u nastavi na hrvatskom jeziku

U Splitu je od 16. do 21. srpnja održan Međunarodni stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva. Agencija za odgoj i obrazovanje jedina je ustanova koja svake godine pruži priliku da nastavnici, profesori, i odgojitelji iz cijele Vojvodine odlaze na stručno usavršavanje.

Međunarodni stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva održan je na Filozofskom fakultetu u Splitu. Na stručnom usavršavanju sudjelovalo je 15 odgojitelja, učitelja i nastavnika iz Subotice, Sombora, Brega, Lemeša i Šida. Sudionici stručnog skupa bili su i odgojitelji, učitelji i nastavnici iz Kanade, Mađarske, i Kraljevine Švedske.

Skup je otvorila prof. Daria Kurtić, v. d. ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, a pozdravnim riječima sudionike skupa pozdravili su i Vedran Iskra, iz Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pročelnik Ureda za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije prof. Tomislav Đonlić, dekanica Filozofskog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac i pravobraniteljica za djecu dipl. iur. Helenca Pirnat Dragičević.

Osim predavanja i radionica, program stručnog skupa bio je obogaćen posjetama važnim lokalitetima kulturno-povijesne baštine u Splitu i okolici. Sukladno planiranom programu posjetili su tvrđavu Klis, Dioklecijanovu palaču, Galeriju Meštrović i arheološki lokalitet Salona.

„Agencija za odgoj i obrazovanje godinama unazad organizira ovakav vid stručnog skupa. Pored usavršavanja hrvatskog jezika, novih saznanja o povijesti Republike Hrvatske, upoznavanja znamenitosti grada u kom se borani, imamo prilike upoznati te razmijeniti iskustva s ostalim pripadnicima hrvatske nacionalne manjine različitih država. Našim sudionicima ovakav vid usavršavanja je motivacija za dalji rad, napredovanje te dalje angažiranje.“ Izjavila je predsjednica Obora za obrazovanje pri HNV-u Nataša Francuz.

25 srpnja 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti