Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Duhovni kutak

Moja pustinja

Moja pustinja

Svakome od nas povremeno je potrebna pustinja. Mjesto gdje ćemo se osamiti, razmišljati, donijeti neke odluke, popraviti sebe, …
Potrebno nam je vrijeme da se sklonimo od ljudi. Od utjecaja nečije riječi, raznih savjeta. Vrijeme kada se oslanjamo na sebe i na Boga. Kada slušamo vlastito srce i um, razabiremo po srcu svoje želje, težnje, čežnje. Kada se iskristalizira i ispliva na površinu ono što nam je bitno.
U pustinji nema glasova drugih. Čujemo sopstveno disanje, ritam otkucaja srca, i Božji glas. Tada nam je prilika da Ga slušamo, da sa Njim razgovaramo, da uživamo u Njegovoj prisutnosti.
U pustinji su noći vedre, nebo bez oblaka, posuto zvijezdama. One su kao mali znaci nade, ohrabrenja, Ljubavi, pouzdanja. Ali dolazi i jutro. U pustinji su dani vreli, sunčani. A nama ljudima tako je teško ugoditi. Nikako da nam bude potaman. Sunce je jako, najjače, prži i darežljivo dijeli sa nama svoje zrake, svoju toplinu. Vruće nam je … Znoj nas obliva, žedni smo, suvih usta, ispucalih usana, vrele glave, malaksalog tijela. Žudimo za vodom … Da, lako je kada su noći vedre, svježe, sa blagim povetarcem. To je uglavnom vrijeme našeg počinka. A kada sa prvim sunčevim zracima treba ustati i krenuti u novi dan – sve nam smeta. Nedostaje nam pouzdanje u Njegovu providnost. Nedostaju nam jutra koja ćemo provesti s Njim, zajedno planirajući novi dan, koračajući zajedno. Daleko od buke, ljudi, samo Ti i On.
Čovjek je usamljen i među ljudima. Pustinja je lijepa. Ona nam može biti mjesto duhovne obnove i razvoja. Sjedneš na pješčanu dinu. Ne vidiš ništa. Ne čuješ ništa. A ipak nešto zrači u tišini. Pustinju krasi to što se u njoj negdje skriva izvor. Uvijek će biti kušnji, ali uvijek ćemo pronaći i svoj Izvor.

Jelena Pinter

21 ožujka 2019

Nema komentara

Odgovori