Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Trka za jedinstvo (RUN4UNITY)

Trka za jedinstvo (RUN4UNITY)

U Subotici je u nedjelju, 3. svibnja, u organizaciji Pokreta fokolara, uz podršku Subotičke biskupije i grada Subotice, održana svjetska manifestacija Trka za jedinstvo (Run4unity). Na manifestaciji je sudjelovalo više od dvjesto sudionika iz raznih gradova i sela Vojvodine te iz Mladenovca i Beograda. Pod geslom: Povezujemo se otkrivajući bratstvo, djeca i mladi čitave planete trčali kako bi očitovali svoje zalaganje u izgradnji mira i jedinstva među narodima. Okupljanje i „zagrijavanje“ uz animaciju bilo je u 13 sati na travnjaku iza Dvorane sportova. Od 14 do 15 trka se odvijala od Dvorane sportova po najljepšoj subotičkoj aleji, Aleji Maršala Tita do Gradske kuće. Na glavnom gradskom trgu održan je time-out za mir i prigodni program u kojem su sudionici i građani grada Subotice mogli saznati o kakvoj se manifestaciji radi. U najavi „time outa“ posvjedočili su: Ujedinjeni s tisućama djece, mladih i odraslih svih zemalja svijeta, želimo mir svim narodima na Zemlji, posebno u Siriji, Ukrajini, na Bliskom Istoku… i svugdje gdje vlada nasilje i nepravda. Obećavamo svoje zalaganje u življenju Zlatnog pravila: Sve što želite da ljudi vama čine, činiti i vi njima! Na taj način želimo donijeti mir tamo gdje živimo i graditi ujedinjeni svijet.
Nakon programa na Trgu, noseći velike transparente u raznim bojama i na različitim jezicima s natpisom: PEACE – RUN4UNITY 2015. – MIR, svi sudionici su u „maršu“ pošli do subotičke župe sv. Roka gdje su u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivan Milutinović“ održali prigodni duhovni i kulturno-zabavni program protkan pjesmom, plesom, svjedočenjima te folklorom. U programu su sudjelovali pojedinci i skupine pripadnika Pokreta fokolara iz različitih mjesta te djeca i mladi HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta.
Program je završio svetom misom u crkvi sv. Roka koju je predvodio župnik, mons. Andrija Anišić u zajedništvu s vlč. Dominikom Ralbovski.

7 svibnja 2015

Nema komentara

Odgovori