Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Salezijanska mladež iz Zagreba u Subotici

Salezijanska mladež iz Zagreba u Subotici

Od petka, 1. svibnja do nedjelje, 3. svibnja u našem gradu i boravi sedamdesetak studenata salezijanske mladeži iz Zagreba na čelu s njihovim duhovnikom don Tihomirom. I oni su imali Bogat program u Subotici i na Bunariću. U petak navečer, u crkvi sv. Roka sudjelovali su u redovitoj misi za mlade. Svetu misu je predvodio don Tihomir Šutalo u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Andrijom Anišićem. Pjevanje su predvodili mladi iz VIS-a “Ritam vjere” uz pomoć gostiju iz Zagreba. Na toj misi sudjelovale su i sestre Kćeri Milosrđa koje su tih dana bile na duhovnim vježbama u subotičkom samostanu.
U subotu, 2. svibnja mladi su cijelo poslije podne proveli u marijanskom svetištu “Bunarić” gdje u zajedništvu s mladima iz Subotice i okolice bili na ručku a poslije ručka gosti iz Zagreba su priredili za sve mlade zanimljive i korisne radionice. Susret na Bunariću završio je svetom misom u 19 sati, koju je također predvodio don Tihomir u zajedništvu s vlč. Dominikom Ralbovski i vlč. Draženom Dulićem. Pjevanje su također predvodili mladi “Ritnovci”. Svoj boravak u Subotici mladi završavaju u nedjelju. Don Tihomir je predvodio misu u 9 sati u crkvi sv. Roka a mladi su sa svojim domaćInima sudjelovali na misi u raznim subotičkim župnim crkvama. Poslije podne gosti iz Zagreba posjetit su i izletište “Palić”.
Salezijanska mladež i don Tihomir donijeli su u naš grad i našu biskupiju duh i radost sv. Ivana don Bosca kojemu cijela Crkva ove godine obilježava 200. obljetnicu rođenja. Hvala mladima i don Tihomiru za njihovu radost i kršćanski zanos kojim su osvježili naš grad. Bog ih sve blagoslovio, pomagao u studiju i u duhovnom rastu uz duhovno vodstvo don Tihomira i drugih salezijanaca. Hvala vam dragi mladi i Sretan vam povratak u Zagreb.
Među gostima iz Zagreba je i nekolicina naših studenata koji studiraju u Zagrebu.

7 svibnja 2015

Nema komentara

Odgovori