Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Bogoslovi iz Sarajeva u Subotici

Bogoslovi iz Sarajeva u Subotici

35 bogoslova iz Sarajeva sa svojim poglavarima od četvrtaka navečer dragi su gosti naše Subotičke biskupije. Oni su su u četvrtak razgledali Novi Sad i Petrovaradin. U petak su bili na proštenju u Đurđinu. Svečanu svetu misu proštenja predvodio je rektor preč. Josip Knežević sa vicerektorom Markom Mikićem i duhovnikom Jakovom Kajinićem te s još deset svećenika subotičke biskupije i vlč. Marijanom Đukićem iz Kutjeva. Prigodnu propovijed održao je rektor a pjevanje i sviranje predvodio je zbor bogoslova. Na kraju svete mise gostima iz Sarajeva kao i svim župljanima i gostima ovogodišnjeg proštenja zahvalio je župnik Miroslav Orčić. Na povratku iz Đurđina bogoslovi su posjetili crkvu i župu Presvetog Trojstva u Maloj Bosni.
Poslije podne gosti su posjetili marijansko svetište “Bunarić” gdje su imali svečanu Večernju molitvu a na povratku u suboticu posjetili su i župu sv. Roka
Drugoga dana svoga boravka u Subotici gosti iz Sarajeva razgledali su subotičku Gradsku kuću i franjevačku crkvu te centara grada a poslije podne su posjetili Palić gdje su slavili svetu misu u tamošnjoj župnoj crkvi.
Posljednjeg dana svoga boravka u Subotici gosti su sudjelovali na svetoj misi u subotičkoj katedrali-bazilici sv. Terezije.
Na bogsloviji u Sarajevu nalaze se i tri bogoslova Subotičke biskupije.
Svim bogoslovima želimo ustrajnost i Božju milosti na putu do svećeništva a poglavarima svjetlost Duha Svetoga u odgovornoj zadaći odgoja i duhovnoga vodstva svih bogoslova.
Ponosni smo što smo imali takve goste u našem gradu i u našoj biskupiji. Želimo im sretan povratak u Sarajevo s usklikom “Doviđenja na Papinoj misi” 6. lipnja ove godine.

7 svibnja 2015

Nema komentara

Odgovori