Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Proslava Nedjelje Dobrog Pastira i gostovanje Đakovačkog Katedralnog zbora u Srijemskim Karlovcima

Proslava Nedjelje Dobrog Pastira i gostovanje Đakovačkog Katedralnog zbora u Srijemskim Karlovcima

Nedjelja Dobrog Pastira obilježava se u svim župama Srijemske biskupije, a župa Srijemski Karlovci je svečano u Kapeli Gospe od Mira proslavila Nedjelju Dobrog Pastira. Nedjeljno misno slavlje predvodio je župnik Marko Lončar dok je liturgijsko pjevanje predvodio mješoviti katedralni zbor iz Đakova, pod ravnanjem maestra Ive Andrića i orguljsku pratnju Marina Vučkovića, ujedno je Katedralni zbor iz Đakova poslije mise održao i koncert u Kapeli Gospe od Mira.
U propovijedi župnik je vjernicima istakao: ”Mi ne navještavamo sebe, nego Krista raspetoga i uskrsloga po kojemu se spašavamo i koji je od Boga obećani pastir. Naš osobni život nije mjera evanđelja, nego bi evanđelje trebalo biti mjera našemu životu. Mi smo tek služitelji riječi i slavitelji otajstva, a Bog je onaj koji silom Duha Svetoga daje da Kristovo otajstvo bude djelatno među nama. U tom svjetlu, naš zadatak ostaje nepromjenjen: vjerno, radosno i bez tjeskobe navještati cjelovitu Kristovu poruku, ne zanemarujući pritom svoj vlastiti napredak.“
Nakon svečanog misnog slavlja pjevači katedralnog mješovitog zbora, pod ravnanjem maestra Ive Andrića i orguljaškoj pratnji Marina Vučkovića, priredili su koncert za sve prisutne. Na repertoaru su se našla djela: Miserach V., W. A. Mozarta, Stahuljak V.,Bach J.S., Jeggi O., Marković A., Durufle M., Nisted k., Antonić B., Sheidt S., Bartolucci D., Saint Saens C.  Katedralni zbor se predstavio sa pjesmama: Pjevajte, Isuse naš, Ave verum, Pred tobom padam, Salve Mater, Uzdah se u Gospodina, Ubi caritas, Laudate, Zemlja uzdrhta, Surexxit Christus, Regina coeli, Tollite hostias. Koncert katedralnog mješovitog zbora organiziran je na poziv župnika Marka Lončara, kao uzvratni posjet nakon gostovanja u Đakovu župnog zbora Presvetog Trojstva iz Srijemskih Karlovaca.Nastupom na koncertu, nakon liturgijskog četveroglasja, pjevači mješovitog zbora iz Đakova obradovali su nazočne vjernike, na što im oni nisu ostali dužni, na kraju završenih skladbi ispratili su raspjevane goste zasluženim pljeskom.
Inače liturgijsko slavlje i koncert u Kapeli Gospe od Mira u Srijemskim Karlovcima direktno je prenosila Radio Marija.

 

27 travnja 2015

Nema komentara

Odgovori