Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Predstavljen program apostolskoga putovanja pape Franje u Sarajevo

Predstavljen program apostolskoga putovanja pape Franje u Sarajevo

14. travnja predstavljen program apostolskoga putovanja pape Franje u glavni grad Bosne i Hercegovine, predviđen za 6. lipnja ove godine. Na susretu s novinarima bio je nazočan vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, apostolski nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto, te Organizacijski odbor i predstavnici ustanovâ.
Bit će to 11. putovanje pape Franje, sedmo međunarodno, tijekom dvije godine njegova papinstva. Taj jednodnevni pohod, prepun zbivanja, bit će obilježen misom na stadionu Koševo, i susretima u znaku gesla „Mir vama“.
Sveti će Otac toga dana, u 7.30 sati otputovati iz rimske zračne luke Fiumicino, te u 9 sati stići u međunarodnu zračnu luku u Sarajevu. Pola sata poslije ispred Predsjedničke će palače biti održana svečanost dobrodošlice, nakon koje će, u palači, uslijediti kurtoazni posjet Predsjedništvu Republike Bosne i Hercegovine, i susret s bosanskohercegovačkim vlastima. Tu će papa Franjo izreći svoj prvi govor. U 11 sati će na stadionu Koševo služiti svetu misu.
Poslijepodne, nakon susreta i objeda s biskupima i s pratnjom u apostolskoj nuncijaturi, Sveti će Otac u 16.20 sati poći u katedralu, gdje će se obratiti svećenicima, redovnicama, redovnicima i sjemeništarcima. Poslije, u 17.30 sati, u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru bit će održan ekumenski i međureligijski susret, a sat poslije, Papa će se u Biskupijskom centru za mlade „Ivan Pavao II.“ susresti s mladima.
Papin će pohod Sarajevu završiti oproštajnom svečanošću u sarajevskoj zračnoj luci u 19.45 sati, te polaskom prema Rimu u 20 sati. Dolazak je u Rim predviđen za 21 sat i 20 minuta.
Riječ je o putovanju koje je papa Franjo najavio iznenada, tijekom podnevnoga nagovora 1. veljače, pozivajući na molitvu kako bi taj pohod potaknuo kvasac dobra i pridonio jačanju bratstva i mira, te međureligijskoga dijaloga i prijateljstva.

16 travnja 2015

Nema komentara

Odgovori