Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Prvi studijski dan Sinode Beogradske nadbiskupije

Prvi studijski dan Sinode Beogradske nadbiskupije

U petak, 22. travnja u dvorani crkve Krista Kralja sabrani Duhom Svetim, pod predsedavanjem nadbiskupa beogradskog mons. Stanislava Hočevara otpočeo je Prvi studijski dan Sinode Beogradske nadbiskupije. Tema ovog zasedanja bila je „Proročko poslanje Crkve sada i ovde“.

Skup je pozdravnim govorom otvorio Don Aleksandar Kovačević, kancelar beogradske nadbiskupije i generali tajnik Sinode, a nakon njegovih pozdravnih riječi usledila je molitva za rad Sinode, u sklopu koje su prisutni otpjevali nekoliko stihove himne „Dođi Duše Sveti“. Nakon molitve sve članove Sinode, goste predavače i sve prisutne nadahnutim riječima je pozdravio otac nadbiskup.

Eminentni profesori su u nastavku održali predavanja.

Prvo predavanje održao je je profesor emeritus mons. dr Mato Zovkić na temu: Proročko poslanje Biskupije kao mesne Crkve.

Drugo predavanje održao je mons. dr Petar Palić, generalni vikar dubrovačke biskupije na temu: Evangelizacija naroda: prioritet svih prioriteta.

Poslije prva dva predavanja usljedila je diskusija kroz pitanja, a zatim i kraći odmor, nakon čega je nastavljeno sa radom. Uslijedila su još dva odlična predavanja:

Treće predavanje održao je mr Josip Pekanović, nac. direktor za katehizaciju, na temu Katehizacija: kako treba danas odjekivati Reč Božija među nama.

Četvrto predavanje i ujedno i posljednje održao je mons. Ivo Tomašević, generalni sekretar Biskupske Konferencije BiH na temu: Mediji u službi evangelizacije i kateheze.

Svako predavanje izvanrednih predavača ostavilo je na poseban način dojam na sve prisutne.

Na kraju svih predavanja, uslijedila je diskusija sa pitanjima, čime je radni dio riječima oca nadbiskupa i molitvom zatvoren.

izvor: kmc

25 travnja 2016

Nema komentara

Odgovori