Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

PREDSTAVNICI RADIO MARIJE SRBIJE KOD SRIJEMSKOG BISKUPA

PREDSTAVNICI RADIO MARIJE SRBIJE KOD SRIJEMSKOG BISKUPA

Srijemski biskup, mons. Đuro Gašparović i generalni vikar, mons. Eduard Španović susreli su se u petak, 6. ožujka, u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Petrovaradinu s mons. Andrijom Anišićem, direktorom hrvatske redakcije Radio Marije Srbije i Nikolom Jaramazovićem, koordinatorom iste redakcije te sa g. Zoranom Benčićem suradnikom RMS za Srijem.
Mons. Anišić i g. Jaramazović izvijestili su g. Biskupa o događanjima u hrvatskoj redakciji u proteklih pola godine te o sadašnjoj situaciji u toj redakciji. Ujedno su mu predstavili novi program i planove djelovanja te redakcije u budućnosti. Oni su istaknuli da smatraju područje Srijema izuzetno značajnim za buduće poslanje Radio Marije Srbije budući da se preko predajnika u Vrdniku od početka ovoga mjeseca program na hrvatskom jeziku emitira 24 sata. A bilo je govora i o mogućem prebacivanju predajnika iz Vrdnika u Rumu, čime bi se značajno povećala slušanost Radio Marije u Srijemu.
Biskup Gašparović je dao svoju podršku i blagoslov svim djelatnicima i volonterima hrvatske redakcije RMS. On je također obećao da će poticati suradnju svećenika kao i vjernika laika njegove biskupije s našom redakcijom u čemu će nam osobito biti na raspolaganju generalni vikar biskupije, prelat Euard Španović. Biskup je također odobrio da g. Zoran Benčić, za područje Srijema bude svojevrsni koordinator i glavna tehnička podrška i veza sa sjedištem Redakcije u Subotici.

mons. dr. Andrija Anišić

8 ožujka 2015

Nema komentara

Odgovori