Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Vijesti

Španjolska: U napadu mačetom u crkvi ubijen ministrant

U napadu mačetom na jugu Španjolske, koji se dogodio u srijedu, 25. siječnja, jedna je osoba ubijena, a više ih je ranjeno, objavila je agencija SIR.

Napad se dogodio u gradu Algecirasu na jugu Španjolske i u napadu mačetom ubijen je ministrant. Počinitelj je u najmanje dvije crkve ranio četiri osobe, među kojima je i jedan svećenik, izvijestili su državna televizijska postaja RTVE i drugi španjolski mediji pozivajući se na policiju. Napadač je nešto kasnije uhićen. Tijelo ubijenog ministranta pronađeno je na trgu ispred crkve.

Prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova, osumnjičeni je uhićen, a istražni sudac je pokrenuo istragu zbog mogućeg terorističkog napada. Počinitelj je 25-godišnji Marokanac.

Glavni tajnik španjolske Biskupske konferencije Francisco Garcia na Twitteru je napisao da je vijest o napadu u Algecirasu primio s „velikom tugom”. „To su žalosni trenuci patnje, mi smo kroz bol sjedinjeni s obiteljima žrtava i biskupijom Cadiz.”

Španjolski premijer Pedro Sanchez je izrazio sućut članovima obitelji ubijenog ministranta. U objavi na Twitteru Sanchez je također ranjenima poželio brzi oporavak.

Algeciras se nalazi na krajnjem jugu Španjolske, nasuprot jednoj uvali na Gibraltarskom tjesnacu. Ovaj grad je važna luka s pomorskim vezama prema sjeveru Afrike.

27 siječnja 2023

Nema komentara

Comments are closed.