Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Vijesti

Biskup Fabijan proslavio imendan u zajedništvu s nadbuskupima, svećnicima i vjernicima

Na spomendan sv. Fabijana i Sebastijana, mučenika, srijemski biskup koadjutor proslavio je svoj imendan u zajedništvu s đakovačkim nadbiskupima, domaćim svećenicima i gostima, te vjernicima župa u Srijemskoj Mitrovici i Laćarku.

U petak, 20. siječnja, srijemski biskup koadjutor proslavio je svoj imendan zajedničkim ručkom sa svim svećenicima i redovnicima Srijemske biskupije, te drugim gostima, a uvečer istoga dana predvodio je misno slavlje u mitrovačkoj katedrali-manjoj bazilici.

Uz biskupa slavljenika koncelebrirali su đakovački nadbiskup i metropolit, mons. Đuro Hranić, nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, te svećenici gosti i kao i biskupovi suradnici u Ordinarijatu Srijemske biskupije.

Nakon svete mise, na kojoj je biskup Fabijan u prigodnoj homiliji približio stvarnost Božjeg poziva te upoznao okupljene vjernike s likom, pastirskom revnošću i mučeničkim svjedočanstvom rimskog biskupa, svetog pape Fabijana, u ime cijele Srijemske biskupije prigodnu imendansku čestitku izrekao je generalni vikar, mons. Josip Ivešić, a djeca su biskupu predala prigodan buket, koji je biskup zatim darovao Gospi na njezin oltar.

Nakon mise katedralni i župni zbor priredio je prigodno čestitanje u župnoj dvorani, na kojem su se okupili svi prisutni vjernici. Biskupu je izrecitirana prigodna pjesma koja je napisana njemu u čast, te je od zboraša na čelu sa s. Cecilijom Tomkić primio i prigodni dar. Druženje se nastavilo uz pjesmu, druženje, zakusku i imendansku tortu.

Biskup Svalina je zahvalio svima na srdačnim čestitkama, molitvama, podršci i darovima, a posebno nadbiskupima Marinu i Đuri, čija je prisustnost ovdje vidljivi znak ohrabrenja, blizine i podrške, koja puno znači Srijemskoj biskupiji.

25 siječnja 2023

Nema komentara

Comments are closed.