Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Vijesti

Papa imenovao privremenog upravitelja za ponovno pokretanje Caritasa Internationalis

Papa imenovao privremenog upravitelja za ponovno pokretanje Caritasa Internationalis

Papa Franjo izdao je u utorak 22. studenoga dekret kojim se dr. Pier Francesco Pinelli imenuje privremenim upraviteljem Caritasa Internationalisa, izvijestio je Vatican News, prenosi IKA.

Dekretom su također imenovani dr. Maria Amparo Alonso Escobar i o. Manuel Morujão, S. J., kao potpora dr. Pinelliju „za osobnu i duhovnu pratnju zaposlenika“. U dekretu se također navodi da će oni koji služe kao predsjednik, potpredsjednici, glavni tajnik, rizničar i crkveni pomoćnik „biti razriješeni svojih službi“ te da će dosadašnji predsjednik Caritasa Internationalis kardinal Luis Antonio Tagle pomagati dr. Pinelliju u dužnostima koje su mu povjerene.

Caritas Internationalis, kaže Papa u dekretu, njemu osobno pomaže u njegovoj službi među najsiromašnijima i najpotrebnijima, pomaže mu u upravljanju humanitarnim krizama te mu pomaže u širenju milosrđa u svijetu „u svjetlu Evanđelja i nauka Katoličke Crkve“. Papa Franjo u dekretu također pojašnjava svoju motivaciju za imenovanje privremenoga upravitelja te ističe da je taj korak neophodan za reviziju Caritasovih normi i postupaka te kako bi se izvršile potrebne pripreme za izbore koji će se održati na sljedećoj Općoj skupštini.

23 studenoga 2022

Nema komentara

Comments are closed.