Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Vijesti

<strong>Dječji župni zbor »Mirjam« iz Valpova gostovao u Subotici</strong>

Dječji župni zbor »Mirjam« iz Valpova gostovao u Subotici

Na svetkovinu Krista Kralja, 20. studenoga, dječji župni zbor »Mirjam« iz Župe Bezgrešnog začeća BDM iz Valpova posjetio je redovnice Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje u Subotici, na Dan njihove provincije.

Po dolasku u Suboticu, djecu je dočekao mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik Župe Sv. Terezije Avilske. Nakon što im je uputio riječi dobrodošlice i upoznao ih s povijesnim osobama koje su poveznica između Subotičke biskupije i Đakovačko–osječke nadbiskupije, djeca su otpjevala nekoliko pjesama. U prijepodnevnim satima obišli su glavne znamenitosti grada Subotice te sinagogu. Poseban je doživljaj bio posjet znamenitom subotičkom zoološkom vrtu koje se nalazi uz jezero Palić. U Župi Marije, Kraljice svijeta na Paliću, srdačno ih je dočekao župnik Josip Leist. Djeca su se okrijepila čajem i kiflicama, a nakon kratke igre zapjevali su i u kapelici.

Druženje se nastavilo u prostorijama samostana Družbe sestara Kćeri Milosrđa gdje su ih sestre posebno srdačno primile. Bivše polaznice vrtića »Marija Petković – Sunčica«, čije se prostorije nalaze u samostanu, animirale su djecu u molitvi i igri. Kako sestre ove godine slave stotu godinu prisutnosti i djelovanja u Subotici, druženje je završilo svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Sv. Roka koje je predvodio župni vikar Dražen Skenderović. Prije početka samog misnog slavlja pozdravnu riječ dječjem zboru »Mirjam« pod vodstvom s. M. Juliane Beretić te slušateljima Radio Marije uputio je župnik mons. Andrija Anišić.

23 studenoga 2022

Nema komentara

Comments are closed.