Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Naše obavijesti

Duhovno hodočašće “Tvoj narod na putu” – prijenos svete krunice iz svetišta u Pompejima

Duhovno hodočašće “Tvoj narod na putu” – prijenos svete krunice iz svetišta u Pompejima

Inicijativa duhovnog hodočašća Svjetske obitelji Radio Marije pod nazivom “Tvoj narod na putu” kojim se želi odgovoriti na poziv naše Nebeske Majke. Duhovno hodočašće ovog listopada, na blagdan Kraljice Svete Krunice, vodi nas u Pompeje, u svetište Blažene Djevice Marije od krunice. Pridružite nam se u duhovnom hodočašću u petak od 16 sati u molitvenom zajedništvu sa radijskim postajama Radio Marije diljem svijeta.

Danše današnje odrediđte, svetište u Pompejima,  započeo je obnavljati Bartolo Longo, poznatiji kao apostol krunice,  1873. godine. Mjesto je to molitve, uslišanja i čuda. Upravo je u Pompejima blaženi Bartolo Longo začuo unutarnji poticaj:

“Ako se želiš spasiti, širi pobožnost Krunice. Ako budeš tako činio, bit ćeš spašen. Gospa ti to obećava.”

Bartol je odgovrio:

“Neću otići iz ovog kraja (Pompeja) a da prije njime ne raširim Tvoju Krunicu.”

Bartolo Longo je čitavo Djelo stavio pod papinsku upravu. Službenim dokumentom 12. rujna 1906., Djelo iz Pompeja je postalo papinsko. Oltarna Slika prikazuje Blaženu Djevicu Mariju kako daje krunicu svetom Dominiku i svetoj Katarini Sijenskoj, a donio ju je dominikanski svećenik Alberto Radente i dana je Bartolu Longu 13. studenog 1875. godine kada je gradio svetište u Pompejima.

Molitvu svete krunice – otajstva svjetla, prenosimo u petak, 7. listopada 2022., u 16 sati.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ovom svjetskom duhovnom hodočašću sa svim radio postajama diljem svijeta koje nose lijepo ima naše majke Marije. Budite s nama u molitvama na duhovnom putu! 

7 listopada 2022

Nema komentara

Comments are closed.