Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Naše obavijesti

Radio Marija organizira molitvu za mir

Radio Marija organizira molitvu za mir

Rusko-ukrajinski rat počeo je prije šest mjeseci, 24. veljače. To je najveći vojni sukob u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

“Vjerojatno se navikavamo da je oružani sukob dovoljno daleko od nas i brinemo hoće li biti goriva, hoćemo li imati grijanja i tako dalje. Ali mi koji živimo tamo, čija su djeca ubijena u ratu, mi ne možemo prestati razmišljati o tome da rat traje mjesecima.” 

Radio Marija u Mađarskoj organizirati će molitvu i post za mir tijekom vikenda od četvrtka 29. rujna do subote 1. listopada. Svi slušatelji RM bit će pozvani na molitvu za mir postavljanjem svijeće uz prozor u 20 sati (po srednjoeuropskom vremenu) sve tri večeri. Bilo bi lijepo kada bi ova sićušna svjetla mogla osvijetliti Europu i unijeti toplinu u zemlje koje su međusobno zavađene. Tijekom Dana zajedništva Radio Marija će kroz svoje programe uspostaviti molitveni lanac u koji se mogu uključiti svi koji žele. „Znamo da je važno – poručili su iz RM Mađarske – molitvu pratiti i postom pozivajući sve da se odreknu hrane. ili luksuz koji sigurno nije dostupan u zemljama zahvaćenim ratom. Zamislimo ova tri dana kao marijaton, samo što ovaj put tražimo molitvu i post.” U sjedištu u Budimpešti bit će posebna telefonska linija za prijem onih koji se žele pridružiti molitvom i postom. Postojat će i online platforma na kojoj će se moći izraziti njihove namjere. Online platforma prikupljat će molitvene prošnje, dobročinstva i nove prijave pretplatnicima koji žele primati mjesečno izdanje Radio Marije. Naposljetku, svete mise bit će organizirane i u našim prijemnim prostorijama.

Milán Lukovits ofm – Glavni urednik RM Mađarska

Tamás Szabó – Ravnatelj RM Mađarska

27 rujna 2022

Nema komentara

Comments are closed.