Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Naše obavijesti

Od listopada nova programska sezona na Radio Mariji

Od listopada nova programska sezona na Radio Mariji

Radio Marija ove jeseni, u ponedjeljak 03. listopada započinje novu programsku sezonu, uz stalne svakodnevne, tjedne emisije, kao i one mjesečne. Iz godine u godinu Radio Marija daje na važnosti novim sadržajima, pa tako će i ove godine upotpuniti nove emisije.

U ponedjeljak, 03. listopada započinje nova sezona jutarnjeg programa “I bi jutro” koja ovog puta će trajati sat vremena kraće i emitirat će se u terminu od 08h do 10h.

Svakog drugog ponedjeljka u mjesecu, u terminu od 18:10 sati emitirat će se nova emisija “Klimatologija“, emisija koja će se baviti klimom u današnjem svijetu i kako se ona razvijala tijekom svih ovih godina. Urednik i voditelj je Geza Kovač.

U novom terminu, jednom mjesečno emitirat ćemo emisiju “Naši razgovori” u kojoj ste slobodni postaviti pitanje svećeniku, razgovarati s njim o pitanju vjere i crkve. Urednik i voditelj mjesečne emisije je vlč. Nebojša Stipić, župni vikar župe Ime Marijino u Novom Sadu. Emisija je na programu, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu od 20 sati. A svakog narednog ponedjeljka je emisija za stare i bolesne “Braći u pohode“, urednik i voditelj je mons. Marko Forgić.

Emisiju “Dnevna kateheza” od sada ćete moći pratiti u dva termina, ponedjeljkom od 21:15 sat, a srijedom i petkom u 18:30 sati.

Svakog utorka, u terminu od 11:30 sati započinje emitiranje polusatnog programa na slovačkom jeziku. Program će pripremati kolege sa Radio Marije Slovačke.

Istoga dana, u 14 sati budite uz emisiju “Pjevajte Gospodinu, pjesmu novu“, emisija koja se bavi ozbiljnom duhovnom glazbom. Urednik i voditelj je mo. Josip degl’Ivellio.

Svakog prvog utorka u mjesecu, u terminu od 17:30 sati, emitirat ćemo emisiju zajednice Krvi Kristove pod nazivom “Krv Kristova-Rijeka milosrđa“. A svakog narednog utorka je emisija “Oči u oči” koju uređuje i vodi Božo Barun.

Drugi i četvrti utorak u mjesecu, u terminu od 21:15 sat započinje nova emisija pod nazivom “Pregled povijesti crkve u Hrvata” koju uređuje i vodi vlč. Dražen Skenderović.

Prve srijede u mjesecu, u terminu od 20 sati rezerviran je sat sa Gospodinom. Iz kapele Radio Marije prenosit ćemo klanjanje pred Presvetim. Klanjanje će glazbeno animirati VIS “Ritam vjere” i Oratorij Subotice. Svake naredne srijede termin je rezerviran za emisije “Moralni kutak” i “Prijatelji Radio Marije zajedno“, u kojoj vas očekuje mons. dr. Andrija Anišić, gl. i odg. urednik.

Emisije “U zdravom tijelu, zdrav duh” možete od sada slušati u novom terminu, svake prve i treće srijede u mjesecu u terminu od 21:15 sat, emisiju uređuje i vodi dr. med. Margareta Jaramaović. Druga srijeda u mjesecu rezervirana je za novi termin emisije “Poticaji” koju uređuje vodi članovi Molitvene zajednice Proroci. Četvrta srijeda u mjesecu rezervirana je za novu emisiju “Odlučio sam slijediti Krista“. Emisija će se baviti temama o svećeničkim i redovničkim zvanjima.

Program na rusinskom jeziku, dobija novi termin četvrtkom u 11:30 sati. Urednici i voditelji su Oksana i Anto Nedić.

Drugog petka u mjesecu, u terminu od 21:15 sati emitirat ćemo novu emisiju “U zagrljaju sv. Josipa“. U emisiji upoznat ćemo svetišta koja su posvećena sv. Josipu u svijetu i kod nas. Urednica i voditelja je Jelena Pinter. Trećeg i četvrtog petka posvetit ćemo životu i djelu sv. Hildegarde. Urednica i voditelja je Marijana Beretić.

Subotom u terminu od 17:15 sati emitirat ćemo emisiju Hrvatskog katoličkog radija (HKR) pod nazivom “Sacro ritam“, urednika i voditelja Slavka Nedića, Emisija se bavi hrvatskom duhovnom glazbom.

Nedjeljom, u terminu od 15:30 sati poslušajte novu kratku emisiju pod nazivom “Razmišljanja jednog umirovljenog župnika”, emisiju će voditi mons. Bela Stantić, umirovljeni svećenik Subotičke biskupije.

Također nedjeljom u terminima u 11:30 sati i u 15:45 poslušajte humorističku emisiju pod nazivom “Anegdote kleričkog života” prema knjizi mons. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru.

Radio Marija i u ovoj sezoni želi moliti za sve slušatelje, dobročinitelje i volontere, stoga će svakoga dana u programu moliti Gospinu krunicu u 00:05, 06:10 i u 13:00 sati i Krunicu Božanskog milosrđa u 15:00 sati. Svakoga dana u 15:15 sati je tumačenje Božje riječi u emisiji “Evanđelje dana“. I ovoga puta pratit ćemo katolički kalendar te ćemo moliti u programu devetnice za velike blagdane i svetkovine.

Od nove sezone, od petka 07. listopada započinje suradnja između Radio Marije Hrvatske, Radio Marije Bosne i Hercegovine i Radio Marije Srbije. Na posebnom youtube kanalu u svakom momentu u bilo koje doba dana, molit će se Gospina krunica. U molitvu su se uključili djeca, mladi, obitelji, svećenici i časne sestre koji surađuju sa ove tri radijske postaje.

I ove jeseni, budite uz svoju Radio Mariju Srbije!

28 rujna 2022

Nema komentara

Comments are closed.