Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Na Trgu republike u Beogradu obilježen Dan borbe protiv Alchajmerove bolesti

Na Trgu republike u Beogradu obilježen Dan borbe protiv Alchajmerove bolesti

21. rujna se obilježava Međunarodni dan borbe protiv Alchajmerove bolesti, najčešćeg oblika demencije koji je sve učestaliji kod starijih ljudi. Budući da je društvo u cijelini sve starije, Alchajmerova bolest će postajati sve veći društveni problem, upozoravaju stručnjaci. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Upoznajte demenciju, upoznajte Alchajmerovu bolest“ sa fokusom na podršku nakon dijagnoze.

Kako bi podigli svijest sugrađana o ovom problemu, ali i predstaviti svoje usluge, predstavnici Caritasa Srbije, Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest, Crvenog križa Beograda, i Volonterskog servisa Zvezdara su na Trgu republike u Beogradu postavili štandove i informirali sugrađane o važnim pitanjima koja se tiču ne samo Alchajmerove bolesti, već uopće brige o starima, demenciji, očuvanju mentalnog zdravlja…

Organizator događaja bilo je Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest koje je pokrenulo peticiju za ustanovljavanje prava na uslugu dnevnog boravka za oboljele od demencije koja je podneta gradu Beogradu.

Na manifestaciji je pročitana je poruka predsjednika Srpske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr Vladimira Kostića. Priređen je i „Ples za pamćenje“.

22 rujna 2022

Nema komentara

Comments are closed.