Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Vijesti

Kardinal Bozanić predvodi misu povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Kardinal Bozanić predvodi misu povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predslavit će u subotu 1. listopada u 11 sati u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke svečano euharistijsko slavlje kojim će se zaključiti sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Uz zahvalu za Sinodu, u tom će se slavlju kardinalu Bozaniću čestitati 25. obljetnica njegove nadbiskupske službe. Izabrano vrijeme i mjesto upućuju na dva važna dana u povijesti Zagrebačke nadbiskupije koja su povezana s početkom listopada: prvi se tiče 4. listopada 1997., kada je Nadbiskup preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa, a drugi se odnosi na 3. listopada 1998.  kada je sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici blaženim proglasio kardinala Alojzija Stepinca.

Tijekom misnoga slavlja kardinal Bozanić podijelit će trajne mandate vjeroučiteljima, a prijenos slavlja moći će se pratiti na Hrvatskom katoličkom radiju i Laudato televiziji.

Kardinal Bozanić uputio je poziv svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima laicima da se odazovu ovom misnom slavlju u homiliji euharistijskog slavlja prigodom Zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj.

22 rujna 2022

Nema komentara

Comments are closed.