Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Liljepi broj djece zazvao Duha Svetoga na početku školske godine u Hrtkovcima, Nikincima i Platičevu

Liljepi broj djece zazvao Duha Svetoga na početku školske godine u Hrtkovcima, Nikincima i Platičevu

Župe u Hrtkovcima i Nikincima, s filijalom Platičevo, proteklih su nedjelja radosno obilježili početak nove školske, vjeronaučne i katehetske godine blagoslovom školaraca i torbi, te zazivom Duha Svetoga, uz aktivno sudjelovanje brojnih učenika.

U nedjelju, 11. rujna, u župi Sv. Antuna Padovanskog u Nikincima, te u filijali Platičevo, župnik vlč. Ivica Živković slavio je zajedno s brojnim školarcima svetu misu zaziva Duha Svetoga na početku školske godine, te blagoslovio učenike i njihove školske torbe i pribor, koji su oni simbolično i prikazali Bogu pod misom, moleći blagoslov za svoj rad i učenje. Molilo se za uspješnu ovu i vjeronaučnu godinu, za roditelje i nastavnike.

Katehetska nedjelja proslavljena je i svečanim euharistijskim slavljem u nedelju 18.rujna u župi Svetog Klementa u Hrtkovcima, te zaziv Duha Svetoga  na početku školske godine. Euharistijsko slavlje je predvodio domaći župnik vlč. Ivica Živković, te potaknuo dijecu da marljivo uče i dostignu lijepe rezultate na radost i ponos i Bogu i svojim roditeljima i ovim župnim zajednicama, koje se, hvala Bogu, mogu pohvaliti lijepim brojem djece i mladih. Prigodnom molitvom vijernika se molilo za dobru i uspešnu školsku godinu, te već tradicionalno blagoslovljena su djeca i školske torbe.

21 rujna 2022

Nema komentara

Comments are closed.