Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz

Vijesti

Na Mladifestu se prikupljaju krunice za Ukrajinu

Na Mladifestu se prikupljaju krunice za Ukrajinu

Inicijativom „Tvoja krunica za Ukrajinu“ na 33. Mladifestu u Međugorju prikupljaju se krunice koje će po završetku međunarodnog molitvenog festivala odnijeti u tu ratom zahvaćenu zemlju, o čemu je drugoga dana susreta, 2. kolovoza govorio zaporiško-harkivski pomoćni biskup Jan Sobilo, objavio je Radio Mir Međugorje a prenio Vatican News.

„Vojnici s kojima u posljednje vrijeme često komuniciram, govore da u najstrašnijim trenucima kada ljudi gube nadu, pomoć dolazi s neba. Spoznaju da ih nečija molitva, post i plašt Prečiste Djevice Marije koji je prostrt nad njima štiti od ranjavanja i smrti“, kazao je u svojem svjedočanstvu biskup Sobilo.

„Naši vojnici se oslanjaju na vrlo snažno oružje – krunicu. Uobičajeno ih je vidjeti s krunicama oko vrata koje nose blizu svojih srdaca“, dodao je.

Odlučili su, stoga, Ukrajinci u Međugorju prikupljati krunice za Ukrajinu. Sudionici Mladifesta iz cijeloga svijeta ostavljaju svoje krunice koje će se po završetku međunarodnog molitvenog festivala ponijeti u ratom zahvaćenu zemlju.

„Krunica je, naime, vrlo slična Davidovoj praćki i pet kamenčića koje je imao u torbi i njima pobijedio Golijata“, kazao je biskup Sobilo. Njegove su riječi posjetile i na vrijeme Domovinskog rata, kada su se vojnici držali krunice, kao i civili koji su ustrajno molili za njih i za mir.

„Oni koji su u Međugorju naučili moliti krunicu tako uče i druge. Molim sve vas dragi mladi da i vi darujete krunice za sve one u Ukrajini koji ih žele a nemaju ih. Krunica je najjače oružje protiv zla. Vaša će krunica biti poslana u Ukrajinu, u ruke onih koji je čekaju, koji proživljavaju strah i gube nadu. Krunica će im dati sigurnost da ih Majka štiti“, kazao je zaporiško-harkivski pomoćni biskup.

Mons. Sobilo je mladima, koji su pridošli iz više od 70 zemalja, govorio i o svom prvom dolasku u Međugorje te plodovima koji su nakon njega uslijedili, prenosi Vatican News.

4 kolovoza 2022

Nema komentara

Comments are closed.