Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Zavjetni dan u Sotu

Zavjetni dan u Sotu

Vjernici iz Sota u Srijemskoj Biskupiji već više od sto godina zavjetovani su sv. Ani da čuva njihova polja od raznih vremenskih nepogoda, a na spomendan roditelja BDM u utorak, 26. srpnja misno slavlje pokraj zavjetne kapelice predvodio je župni upravitelj vlč. Nikica Bošnjaković.

Zavjetna kapelica Sv. Ana podignuta je na obali Sotskog jezera, a prije nekoliko godina uz kapelicu je podignut i ljetnikovac, kako bi bilo lakše tu slaviti euharistiju. Prije mise svi su se okupili oko kapelice i izmolili litanije sv. Ani.

Vlč. Bošnjaković u homiliji je posebno istaknuo ustrajnost u molitvi i vjeru sv. Joakima i Ane, koji nisu mogli imati djece, te su zbog toga doživljavali neugodnosti, budući da su Židovi to smatrali Božjom kaznom grešnicima. Posebno je naglasio „da nam život ovih pobožnih ljudi pokazuje da Bogu ništa nije nemoguće. On je uslišio njihove molitve, a njihova kćer nije bila poput ostale djece, već ona koja je od Boga odabrana da postane majka Spasiteljeva“. Župnik je homiliju zaključio porukom „da nam sv. Joakim i Ana trebaju biti uzor molitve i vjere“.

Nakon mise uslijedilo je kratko euharistijsko klanjanje u kojem su vjernici sa župnikom molili za blagoslov usjeva i blagoslov jezera pokraj njihova sela.

29 srpnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.