Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Objavljen program Papina posjeta Kanadi

Objavljen program Papina posjeta Kanadi

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je program Papina apostolskog putovanja u Kanadu, koji je zakazan od 24. – 29. sprnja. prenosi Vatican News.

Nešto više od mjesec dana prije nego što bi papa Franjo trebao otputovati na svoj apostolski pohod Kanadi, Tiskovni je ured 23. lipnja objavio njegov raspored.

Sveti Otac trebao bi otputovati iz rimske zračne luke Fiumicino u jutarnjim satima 24. srpnja te istoga dana primiti službenu dobrodošlicu u kanadskoj međunarodnoj zračnoj luci Edmonton.

Prvi javni događaj bit će idućeg dana, kada će se papa Franjo sastati s autohtonim narodima – Prvim nacijama, Metisima i Inuitima – u gradu Maskwaci, 70-ak kilometara sjeverno od Edmontona.

Potom se Papa vraća u Edmonton kako bi se u poslijepodnevnim satima susreo s domorodačkim narodima i članovima župne zajednice Presvetog Srca.

U utorak 26. srpnja, Papa će slaviti misu na stadionu Commonwealth u Edmontonu prije odlaska izvan grada u Lac Ste. Anne, gdje će sudjelovati na hodočašću i Službi riječi.

Papa završava posjet zapadnoj Kanadi u srijedu, 27. srpnja te odlazi u Quebec City. Službenu će mu dobrodošlicu poželjeti generalni guverner Kanade te će se sastati s premijerom. Slijedi sastanak s civilnim vlastima, predstavnicima autohtonih naroda i članovima diplomatskog zbora.

Idućeg dana Sveti Otac slavi misu u Nacionalnom svetištu svete Ane de Beaupré. Poslijepodne moli Večernju molitvu s biskupima, svećenicima, đakonima, posvećenim osobama, sjemeništarcima i pastoralnim djelatnicima u katedrali Notre Dame.

U petak 29. srpnja Papa će održati privatni sastanak s članovima Družbe Isusove u Nadbiskupskoj rezidenciji u Quebecu, a potom će na istome mjestu susresti delegaciju autohtonih naroda.

Nakon toga odlazi u Iqaluit, glavni grad kanadskog teritorija Nunavut. Tamo će se privatno sastati s učenicima nekadašnjih rezidencijalnih škola u osnovnoj školi u Iqaluitu. Posljednji javni događaj bit će susret s mladima i starijim osobama u istoj školi.

U poslijepodnevnim satima papa Franjo polijeće iz zračne luke Iqaluit, a u subotu ujutro bi trebao sletjeti u rimsku zračnu luku Fiumicino.

24 lipnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.