Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Obitelj iz Varaždinske biskupije predstavnici na X.      svjetskom susretu obitelji u Rimu

Obitelj iz Varaždinske biskupije predstavnici na X. svjetskom susretu obitelji u Rimu

U Rimu u poslijepodnevnim satima 22. lipnja započeo je 10. Svjetski susret obitelji. Tema je ‘Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti’. Tamo su i predstavnici Crkve u Hrvata. U ime Varaždinske biskupije, koja je bila domaćin Nacionalnog susreta obitelji u Ludbregu, u Rimu je Martina Stanešić iz Đurđevca sa suprugom i trojicom sinova.

Predstavnik Crkve u Hrvata u ime Varaždinske biskupije, koja je bila domaćin Nacionalnog susreta obitelji u Ludbregu, je i obitelj Stanešić. Majka Martina Stanešić u Rim je iz Đurđevca doputovala sa suprugom i trojicom sinova, a dvojica su ostali kod kuće s bakom i djedom. Za Hrvatski katolički radio je izjavila:

‘Susret u Ludbregu otvorio nam je oči i posvijestio koliko je lijepo biti obitelj, koliko je lijepo imati obitelj i koliko je Hrvatska bogata obiteljima, posebno katoličkim, koje su se okupile na tom susretu. Stvarno nam je velika čast i osjećamo se nedostojnima biti svjedocima i sudionicima ovog susreta u Rimu. Nadamo se da ćemo dobiti velike plodove. U prijepodnevnim satima imamo slobodno vrijeme pa ćemo posjetiti Lateransku baziliku, a u poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema Vatikanu i prijaviti se za sudjelovanje kao delegati. Predvečer je ‘Festival obitelji’ gdje ćemo se predstaviti sa svim bogatstvom koje obitelji širom svijeta nose. Vidjet ćemo različite plesove, čuti svjedočanstva obitelji iz cijelog svijeta i na tom susretu očekujemo Papu i nadamo se da će moći biti s nama.’

22 lipnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.