Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Tisućiti broj tjednika Hrvatska riječ

Tisućiti broj tjednika Hrvatska riječ

Novinsko-izdavačka ustanova „Hrvatska riječ“ obilježila je, 17. lipnja, izlazak 1000. broja tjednika Hrvatska riječ te 20. obljetnicu od svoga osnutka. Tim povodom u Galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici otvorena je izložba fotografija i naslovnica tjednika, a u programu proslave nastupili su Ženska pjevačka skupina „Kraljice Bodroga“ i komorni sastav Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevački pisama“.

Na svečanosti su, među ostalima, govorili ravnatelj NIU-a „Hrvatska riječ“ Ladislav Suknović te glavna i odgovorna urednica tjednika Zlata Vasiljević koja je istaknula kako je iza ovih 1000 brojeva ostala „kronika rada, razvoja i problema naše manjinske zajednice, ali i općih političkih i društvenih prilika“.

Uime HNV-a, osnivača tjednika, prisutnima se obratila i predsjednica HNV-a Jasna Vojnić. „Hvala vam što ste respektabilni, probitačni, inovativni, profesionalni, objektivni, što ste dobar tim i što je danas Hrvatska riječ izgledom, dizajnom i sadržajem zaista na ponos svima nama.“, rekla je Vojnić.

NIU „Hrvatska riječ“ obilježio je ujedno i 15 godina od izlaska prvog broja podlista za mladež Kužiš?! te su u okviru ove proslave uručene nagrade najuspješnijim sudionicima foto-natječaja raspisanog povodom ovog jubileja.

21 lipnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.