Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Proslava Prve svete pričesti u Maradiku

Proslava Prve svete pričesti u Maradiku

U nedjelju, 19. lipnja 2022., župska zajednica Sveta Ana, majka Blažene Djevice Marije u Maradiku svečanim euharistijskim slavljem proslavila je slavlje Prve svete Pričesti za 12–ero djece, 6 dječaka i 6 djevojčica. Svečano euharistijsko slavlje slavio je upravitelj maradičke župe preč. Božidar Lusavec.

Pozdravljajući sve okupljene preč. Božidar Lusavec je izrazio svoju župničku radost zbog slavlja koje se započinje, te zadovoljstvo kako se i ove godine uspjelo u projektu organizacije prvopričesničkog slavlja.

Kao i svih prijašnjih godina, prvopričesničko slavlje je okupilo lijepi broj vjernika koji su svojom prisutnošću došli uzveličati slavlje, te biti uz svoje mališane, u ovom za njih važnom danu, kada po prvi puta primaju Tijelo Kristovo. Na osobit su način radost prvopričesničkog slavlja, sa djecom, podijelili njihovi roditelji, rodbina, kumovi i prijatelji, kojih se prema procjeni okupilo oko 230.

Za istaknuti je kako je u euharistijskom slavlju svatko od prvopričesnika imao određenu ulogu i angažman. Prvopričesnici su bili aktivni kroz recitacije, navještaj Božje Riječi, te kroz molitve vjernika.

Nakon svečanog euharistijskog slavlja u dvorištu župe je upriličena zakuska za sve prisutne, a zakusku su pripremili roditelji prvopričesnika.

21 lipnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.