Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Susret mladih Subotičke biskupije u Baču

Susret mladih Subotičke biskupije u Baču

Povjerenstvo za mlade Subotičke biskupije organiziralo je 14. svibnja susret mladih u Župi sv. Pavla u Baču.

Susret je organizirao povjerenik za mlade i župnik u Baču Marinko Stantić uz pomoć župljana. Sudjelovalo je više od 130 mladih iz Bača, Plavne, Vajske, Bođana, Selenče, Novog Sada, Subotice, Tavankuta, Đurđina itd. Počeo je prigodnim predavanjem “Sinodalni hod mladih u Crkvi” koje je održao župni vikar na Horgošu Tomislav Vojnić Mijatov.

“Kao sinodalna Crkva koja zajedno hodi, moramo prihvatiti odgovornost u suodlučivanju i kreiranju župnoga, a onda i biskupijskog pastorala. Crkvi je danas potreban mladalački entuzijazam i odvažnost kako bi mogla odgovoriti na nove pastoralne izazove. Kao mladi ljudi moramo osluškivati poticaje Duha Svetoga, biti otvoreni jedni za druge i doprijeti do onih rubnih mladih vjernika kod kojih Božija riječ nije odjeknula”, istaknuo je između ostaloga vlč. Vojnić.

Nakon predavanja usljedio je rad po grupama, na kojima su mladi odgovarali na pitanja o angažmanu župnih zajednica. U podne je svečano euharistijsko slavlje predvodio vlč. Vojnić, uz koncelebraciju domaćeg župnika Stantića i svećenika Dominika Rablovskog, Vinka Cvijina, Andrije Anišića, Siniše Tumbasa Loketića, Nebojše Stipića, Gorana Vilova, Marijana Vukova, Josipa Kujundžića i o. Danijela Maljura.

Nakon mise uslijedio je ručak i obilazak povijesne tvrđave u Baču. Susret je završio izvedbom biblijskih odlomaka koji su mladi priredili s animatorima.

17 svibnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.