Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa: Ljubav i nježnost čine svijet čovječnijim

Papa: Ljubav i nježnost čine svijet čovječnijim

Papa Franjo primio je 14. svibnja u Vatikanu članove volonterske udruge Cornelia de Lange, koja pomaže osobama pogođenima tom rijetkom genetskom bolešću, Cornelia de Lange sindromom, kao i njihovim obiteljima, prenosi Vatican News.

Primjer kulture solidarnosti koja, požrtvovnim služenjem onima koji trpe, pokazuje kršćansko lice društva, istaknuo im je Papa u zahvali za potporu i razumijevanje koje oboljelima pružaju volonteri – kako oni i njihove obitelji ne bi klonuli duhom pred preprekama na koje nailaze na svom putu.

Papa je istaknuo kako kultura solidarnosti konkretno očituje sudjelovanje u izgradnji bratskoga društva, u čijem je središtu ljudsko biće. Volontiranje uključuje temeljnu dimenziju kršćanske slike Boga i čovjeka: ljubav prema Bogu i prema bližnjemu. Isus nas u evanđelju poziva ljubiti Boga iz svega srca svojega, a bližnjega kao samoga sebe (usp. Mk 12, 29). To je Božje milosrđe koje nam daje da u drugomu prepoznamo brata ili sestru koje valja prihvatiti. Upravo zbog toga vi volonteri, dok pomažete drugima, pridonosite ljudskijem i kršćanskom licu našega društva, istaknuo je Papa.

Budite svjedoci dobrote i nježnosti! – potaknuo ih je. Ustrajte mirni i snažni u svojem radu, suočavajući se s teškoćama, na koje možete naići, u duhu jedinstva i uvijek stavljajući u temelj svega krajnju svrhu svojega zauzimanja: služenje drugima. Sveti Otac im je na kraju zajamčio svoju pratnju u molitvi i blagoslovu.

17 svibnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.