Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papin nagovor prije molitve Kraljice neba

Papin nagovor prije molitve Kraljice neba

Na završetku euharistijskog slavlja na prostoru ispred Bazilike sv. Petra u nedjelju, 15. svibnja, tijekom kojeg je održana kanonizacija desetero blaženika, papa Franjo je predvodio molitvu Kraljice vjernika s vjernicima i hodočasnicima okupljenima na Trgu Svetoga Petra. Kao uvod u marijansku molitvu Papa je izrekao slijedeće riječi.

Draga braćo i sestre, prije nego zaključim ovo euharistijsko slavlje, želim pozdraviti i zahvaliti svima vama: braći kardinalima, biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima, posebno onima koji pripadaju duhovnim obiteljima novih svetaca, kao i vama vjernicima, vjernom Božjem narodu, koji ste se ovdje okupili iz mnogih dijelova svijeta.

Pozdravljam službene delegacije iz različitih zemalja, posebno gospodina Predsjednika Republike Italije. Lijepo je konstatirati da su ti sveci, svojim evanđeoskim svjedočenjem, promicali duhovni i društveni rast zemalja kojima su pripadali kao i cijele ljudske obitelji. Dok u svijetu, nažalost, rastu distance i povećavaju se napetosti i ratovi, neka novi sveci nadahnu zajednička rješenja, putove dijaloga, posebno u srcima i umovima onih koji nose teret velike odgovornosti i pozvani su biti protagonisti mira, a ne rata.

Pozdravljam sve vas, dragi hodočasnici, kao i sve one koji su pratili ovu misu posredstvom sredstava komunikacije. A sada se obratimo Djevici Mariji da nam pomogne s radošću se ugledati na primjer novih svetaca.

17 svibnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.