Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Predsjednik Republike primio državnog tajnika Svete Stolice kardinala Parolina

Predsjednik Republike primio državnog tajnika Svete Stolice kardinala Parolina

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u četvrtak 12. svibnja državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz Ureda Predsjednika.

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, posjetio je Zagreb na poziv Hrvatske biskupske konferencije u povodu 30. obljetnice od priznanja i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice te u povodu 25 godina od ratificiranja triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Predsjednik Milanović i državni tajnik Svete Stolice kardinal Parolin razgovarali su u Uredu predsjednika o odnosima dviju država, Republike Hrvatske i Svete Stolice, koji povijesno traju više od 1300 godina, o ruskoj agresiji na Ukrajinu, kao i o situaciji u jugoistočnoj Europi s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu.

Uz državnog tajnika Parolina bili su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, prvi tajnik u Apostolskoj nuncijaturi u Hrvatskoj Alfred Rayan D’Souza te prvi savjetnik u Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Janusz Stanislaw Blachowiak.

Predsjedniku Milanoviću na sastanku su se pridružili privremena otpravnica poslova u Veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici Tea Zupičić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

13 svibnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.