Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin stigao u Hrvatsku

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin stigao u Hrvatsku

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin sletio je u utorak 10. svibnja u večernjim satima u Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu.

Kardinala Parolina dočekali su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. Krunoslav Novak te posebni savjetnik za vanjsku politiku hrvatskoga premijera Mate Granić.

Kardinal Parolin u Hrvatskoj će boraviti do četvrtka 12. svibnja. U Hrvatsku je došao na poziv Hrvatske biskupske konferencije povodom 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske te 30. obljetnice priznanja Republike Hrvatske.

S članovima Hrvatske biskupske konferencije kardinal Parolin susreo se u srijedu, 11. svibnja, u sjedištu HBK. Istoga dana u 18 sati predvodio je euharistijsko slavlje u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu.

U četvrtak, 12. svibnja, u prijepodnevnim satima kardinal Parolin imat će susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem i s predsjednikom Hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem. U Hrvatskom Saboru će održati prigodni govor, a poslije toga susrest će se s predsjednikom države Zoranom Milanovićem.

11 svibnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.