Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Naše obavijesti

Održan kontinentalni europski susret Radio Marija

Održan kontinentalni europski susret Radio Marija

Europski kontinentalni susret Radio Marija održao se i ove godine putem Zoom platforme u petak, 11. ožujka i u subotu 12. ožujka.

Prvi dan susreta započeo je porukama fr. Livia Fanzage, glavnog urednika Radio Marije Italije i predsjednika Svjetske obitelji Vittoria Viccardija. Nakon što su predstavljeni projekti za ovogodišnji Mariathon – projekt solidarnosti Radio Marija, susret je završen molitvom Anđeoskog pozdravljenja, molitvom krunice i svetom misom iz kapelice Svjetske obitelji Radio Marije u Erbi, Italija.

Drugi dan susreta, subota, bila je dan za dijeljenje iskustva, svjedočanstava i promišljanje zaključaka sa svjetskog sureta Radio Marija koji se održao u lipnju 2021. godine. 

Među svjedočanstvima Radio Marije, posebno je bilo svjedočanstvo koje je izrekao o. Oleksiy Samsonov, glavni urednik Radio Marije Ukrajine. U svom govoru, objasnio je kako broj slušatelja stalno raste, jer je u ratom pogođenim područjima molitva potrebnija nego ikada. Rekao je kako ih četvero djeluje na radiju i da su najvažniji dijelovi programa prijenos svete mise, molitva krunice, kojih su počeli moliti i do 8 dnevno, te otvorene linije u kojima razgovaraju sa slušateljima. Ljudi su potrebni utjehe i žele izreći i potporu drugima. O. Oleksiy rekao je i kako ga često pitaju gdje je Bog, gdje je Krist sada, odgovora im kako je Bog uvijek s njima, kako se skriva s njima u ukrajinskom metrou, u vlakovima s izbjeglicama, s ljudima koji se boje, tu je Bog. 

Predsjednik Svjetske obitelji Vittorio Viccardi rekao je kako će svjetska obitelj pružati podršku Radio Mariji Ukrajine i dalje i činiti sve što mogu i da neće dozvoliti da se Marijin glas zaustavi i ugasi. 

14 ožujka 2022

Nema komentara

Comments are closed.