Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Naše obavijesti

Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu

Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije,

Nova 2022. godina prilika je za još mnoga čudesna putovanja uz valove Radio Marije.

U okviru molitvene inicijative „Tvoj narod na putu“ Svjetska obitelj Radio Marije željela nas je na poseban način ujediniti u radosnim trenucima molitve. Tako smo kroz prošlu godinu posjetili brojna svetišta Majke Božje, a u molitvi smo se ujedinili putem valova Radio Marije u 195 država svijeta.

U petak, 11. veljače, na blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika, zajedničku molitvu krunice u 16 sati prenosimo iz svetišta Gospe Lurdske u Francuskoj.

Sveta Bernardica rodila se 17. veljače 1844. godine u Lourdesu kao prva kći iz obitelji mlinara Franje Soubirous i Lujze r. Casterot. Poslije nje rodile su se u obitelji još tri sestre. Gradić Lourdes nalazi se na jugu Francuske ispod visokih Pirineja s kojih 20.000 stanovnika. Grad se nalazi uz rijeku Gavu, ispod brijega na kojem je starinska tvrđava. Između 11. veljače i 13. lipnja 1858. godine14-godišnja djevojčica Bernardica Soubirous je doživjela viđenja u jednoj špilji uz rijeku Gave de Pau. Bernardica je išla skupljati drva da bi upalila vatru u svojoj siromašnoj kući i obitelji. Kada je htjela prijeći preko potoka čula je poziv, okrenula se i vidjela „jednu lijepu ženu, obučenu u bijelo s plavim pojasom i krunicom u ruci“. Uzela je i Bernardica krunicu što ju je imama kod sebe i počela moliti na poziv „Gospođe u bijelom“. Molile su zajedno pet otajstava, potom je „Gospođa u bijelom“ nestala.

Podsjećamo kako je svetište za vrijeme pandemije bilo zatvoreno. U 2020. godini je djelomično otvoreno uz poštivanje epidemioloških mjera, a ponovno se nakon dvije godine otvara u petak u 12 sati kako javlja Bitno.net.

10 veljače 2022

Nema komentara

Comments are closed.