Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Položeni vijenci na spomenik biskupa Ivana Antunovića

Položeni vijenci na spomenik biskupa Ivana Antunovića

U okviru manifestacije „Dani biskupa Ivana Antunovića 2022.“, u četvrtak 13. siječnja položeni su vijenci na spomenik biskupa Ivana Antunovića u parku između katedrale i sjemeništa u Subotici.

“Ova manifestacija je jako značajna, jer se sjećamo biskupa Ivana Antunovića. Devedesetih godina prošloga stoljeća, mnoge zajednice su ovu manifestaciju postavili kao cilj da se podigne spomenik i da se govori svojim jezikom i nekako potaknuti i motivirati radnike, seljake i narod kroz gospodarska i kulturna događanja. I vidimo da smo to učinili, danas imamo podignut spomenik Ivanu Antunoviću, govorimo hrvatskim i bunjevačkim jezikom, a vidimo i tu suradnju na koju je pozivao Antunović da se ipak ostvaruje i da se možemo okupiti oko zajedničkih inicijativa, kako bi se to moglo i proslaviti.”, istaknuo je za medije vlč. Josip Štefković, predsjednik Katoličkog društva “Ivan Antunović”.

Svečana misa za biskupa Ivana Antunovića slavit će se u nedjelju 16. siječnja u 18 sati u katedrali-bazilici Svete Terezije Avilske u Subotici. Jubilarni 30. „Razgovor“ bit će održan u četvrtak 20. siječnja u 19 sati u Pastoralnom centru Augustinianum. Tema „Razgovora“ je „Crkvena i društveno-kulturna djelatnost biskupa Lajče Budanovića“. Predavač je povjesničar Vladimir Nimčević.

13 siječnja 2022

Nema komentara

Comments are closed.