Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uputio je čestitku novoimenovanom biskupu dubrovačkom mons. Roku Glasnoviću

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uputio je čestitku novoimenovanom biskupu dubrovačkom mons. Roku Glasnoviću

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uputio je čestitku novoimenovanom biskupu Dubrovačke biskupije mons. Roku Glasnoviću. Čestitku donosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine

Novoimenovane biskupe dubrovački!

Blagdan Sv. Andrije donio nam je novu radost i novu nadu za Crkvu: sv. otac papa Franjo izabrao Vas je i postavio za apostolskog nasljednika u drevnoj i preslavnoj Crvki Dubrovačkoj. Vi, kao sin stanovnika toga grada, od kojih su poneki u povijesti prošli mnoge puteve u našoj regiji, rodili ste se u Janjevu i tako u svome srcu osnažili čežnju za svojim “izvorom”. Sada ste u taj “izvor” postavljeni kao pastir da ga čuvate i štitite, da ga uvijek iznova čistite evanđeoskom ljepotom i hranite Božjom dobrotom. U ime Crkve Beogradske – svećenika, redovnika, Bogu posvećenih osoba i vjernika laika – iskreno Vam čestitam na povjerenju, koje Vam je ukazao Petrov nasljednik i želimo Vam, da možete pod nadahnućem tolikog oblaka svetih i svjedoka Božjih upravljati narodom Božjim.

Rado se sjećajući tolikih susreta s Vama, u kojima ste uvijek zračili Božji optimizam, radosno Vas pozdravljam zazivajući na Vas sve Božje blagoslove! + Stanislav Hočevar SDB., beogradski nadbiskup i metropolit.

2 prosinca 2021

Nema komentara

Comments are closed.