Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Mons. Fabijan Svalina u Srijemskoj Mitrovici predslavio prvu misu kao srijemski biskup koadjutor

Mons. Fabijan Svalina u Srijemskoj Mitrovici predslavio prvu misu kao srijemski biskup koadjutor

U Srijemskoj Mitrovici u Župi sv. Dimitrija, đakona i mučenika, u ponedjeljak 22. studenoga proslavljen je spomendan svete Cecilije, djevice i mučenice, koja se slavi kao zaštitnica pjevača, glazbenika i glazbe, napose crkvene glazbe.

Večernje euharistijsko slavlje je slavljeno za sve pokojne pjevače, zborovođe i orguljaše. U toj prigodi okupio se župni zbor, te su svečanim pjevanjem proslavili taj za njih važan datum i sveticu čije ime i nosi župni zbor.

Euharistijsko slavlje predslavio je mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor srijemski, a suslavili su srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović i vlč. Ivica Zrno, župnik u Laćarku i pastoralni suradnik u Srijemskoj Mitrovici.

U prigodnom obraćanju okupljenim vjernicima na početku euharistijskog slavlja, mons. Fabijan Svalina podsjetio je na veličinu i vrijednost vjerničke ustrajnosti svetice koje se današnjim danom sjećamo, te pozvao na istinsko nasljedovanje ovog hrabrog primjera vjere.

Nakon euharistijskog slavlja upriličena je tradicionalna večera za pjevače, kao i druženje svih pjevača. U toj prigodi, na osobit način, izriče se zahvala svima koji se u župi angažiraju kao pjevači, te svojim glasovima uveličavaju euharistijska slavlja. To je također prilika izreći zahvalu za ustrajan rad voditeljici zbora s. Ceciliji Tomkić. Kako s. Cecilija nosi ime svetice čiji se spomen slavi, ujedno je upriličeno i imendansko slavlje.

Kod ovoga dijela mons. Fabijan Svalina se osobito osvrnuo na prethodni dan, kada je zaređen za biskupa koadjutora srijemskog, te zahvalio svima na trudu i naporu vezanom uz slavlje. Pohvaljujući njihovo lijepo pjevanje potaknuo ih je na daljnju ustrajnost, kako kod proba tako i kod euharistijskih slavlja.

24 studenoga 2021

Nema komentara

Comments are closed.