Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Lazarist o. Alojz Letonja proslavio 50. obljetnicu redovništva

Lazarist o. Alojz Letonja proslavio 50. obljetnicu redovništva

Poglavar zajednice Misijske družbe sv. Vinka Paulskog – lazarista u Beogradu i župnik o. Alojz Lojze Letonja proslavio je 50. obljetnicu redovništva u utorak 31. kolovoza u crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Beogradu, objavljeno je na mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije.

Uz svečara u euharistijskom slavlju sudjelovala su šestorica svećenika predvođena dekanom Beogradskog dekanata fra Ilijom Alandžakom, a svoje molitveno zajedništvo i povezanost s o. Letonjom iskazao je svojom nazočnošću i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

U kratkoj propovijedi o. Letonja iznio je svoj redovnički put pobrojivši službe koje je kao redovnik obnašao i to one od godine novicijata koju je proveo u Beogradu, preko teološkog studija u Ljubljani, služenja u Sloveniji, Hrvatskoj, Madagaskaru, Rusiji, Makedoniji i ponovnog povratka u Beograd gdje se i sada nalazi. Bogu je zahvalio za sve milosti koje mu je kao redovniku udijelio te se svesrdno ponovno utekao zagovoru sv. Vinka Paulskog, osnivaču lazarista, kako bi i dalje ostao ponizan i revan redovnik i svećenik.

Na koncu euharistijskog slavlja nadbiskup je jubilarcu čestitao zlatnu obljetnicu redovništva i zahvalio mu na požrtvovnom svećeničkom radu u Beogradskoj nadbiskupiji. „Biti vjeran kroz 50 godina nije šala. Potrebno je mnogo vjernosti i dosljednosti posebno danas u izazovnim vremenima“, istaknuo je nadbiskup zahvalivši slavljeniku i zaželjevši mu da i danas radi očaran svojom karizmom. „Trebamo više slaviti ono što jesmo: Božja djeca; da smo po redovničkim zavjetima i svećeničkom posvećenju osobe koje se suobličuju Isusu Kristu“, naglasio je nadbiskup poželjevši slavljeniku da i dalje sa što većim oduševljenjem predaje drugima ono što je i sam po svom poslanju primio.

3 rujna 2021

Nema komentara

Comments are closed.