Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Papa primio članove Zaklade Arché

Papa primio članove Zaklade Arché

Papa Franjo primio je u četvrtak 2. rujna predstavnike talijanske Zaklade Arché, volonterske ustanove koja prati majke s djecom u teškoćama, ali i žene migrantkinje koje, kako je rekao, „na svojem tijelu nose dramatična iskustva“, izvijestila je hrvatska sekcija Vatican Newsa.

„Sve što je život, sve što je lijepo, dobro i istinito dolazi od Boga koji je ljubav, kao što iz srca i utrobe jedne majke dolazi ljudski život, i kao što je iz srca i utrobe Majke došao Isus koji je Ljubav koja je postala čovjekom“, istaknuo je Papa.

Iskustvo članova fondacije Arché i prihvat tih ljudi čine životne priče i konkretna lica, a to, prema Papinim riječima, znači također probleme, teškoće, napor… Ali, istodobno to znači i radost kada vide da solidarnost otvara vrata slobode, ponovnoga rođenja i dostojanstva. Stoga im je Papa zahvalio na tomu, te im udijelio blagoslov kako bi nastavili djelovati sve dok Gospodin to bude želio. Izrazio im je i zahvalnost za skoro otvaranje nove kuće u Rimu. Neka to bude mjesto na kojemu se živi Božji stil, a to je blizina, nježnost i suosjećanje; struktura koja je uvijek u službi ljudi, a ne obrnuto“, poželio im je Papa.

3 rujna 2021

Nema komentara

Comments are closed.