Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Bajramska čestitka mons. Stanislava Hočevara, beogradskog nadbiskupa

Bajramska čestitka mons. Stanislava Hočevara, beogradskog nadbiskupa

Beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar je 20. srpnja 2021. povodom Kurban Bajrama – praznik koji slave muslimani – uputio čestitku Reis-l-ulema Seadu ef. Nasufoviću, majoru Mustafu Jusufspahiću, muftiji i glavnom vojnom imamu i Abdulahu Numanu, muftiji srpskom, sa sljedećim sadržajem:

“Svako vjersko slavlje izgrađuje duhovnu osobu vjernika, ali i javno mnijenje produhovljuje. Ovo naše vrijeme treba graditelja mira, suživota i tolerancije. Neka se to temelji u vjeri u Boga kojeg ispovjedamo i svjedočimo na ovim stranama živeći zajedno  pod istim nebom. Slavlje Kurban – bajrama uz vjerski značaj žrtve ima i socijalnu dimenziju. Neka doprinese za izgradnju boljih međuljudskih odnosa i spremnosti da zajedno gradimo u miru i jedankopravnosti našu budućnost iz vjere u Boga.

Pripravljanje Kurbana i dijeljenje s onim najbližima znak je vjerničkog povezivanja. Želimo Vam da ovogodišnje slavlje Kurban-bajrama svima Vama donese radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka.

Sa željom da zajedničkim snagama izgrađujemo društvo, koje će imati zdrav moralni i duhovni razvoj, koji uliva u čovjeku nadu za život i spremnost na otvaranje perspektiva za bolje sutra, iskreno Vas pozdravljam i čestitam: Bajram Serif Mubarek Olsun.

21 srpnja 2021

Nema komentara

Comments are closed.